Kumite Stage met Sajad Ganjzadeh, Wereldkampioen karate, 11 en 12 November.

Kumite Stage met Sajad Ganjzadeh, Wereldkampioen karate, 11 en 12 November.

Topaz Karate Academy biedt een unieke kans voor een masterclass met Sajad Ganjzadeh WKF wereldkampioen kumité +84 kg en lid van het Nationale team van Iran. Wil je je technieken, snelheid en inzicht verbeteren en wil je kennismaken met een hele andere manier van trainen? Schrijf je dan nu hier in voor deze bijzondere stage.

 

Karateka Tatyana Izelaar pakt weer goud

Karateka Tatyana Izelaar pakt weer goud

Na het goud van Tatyana Izelaar op de Lion Cup in Luxemburg (twee weken geleden) boekte deze talentvolle karateka ook afgelopen weekend in Berlijn bij de Banzai Cup weer succes. Hier wist Tatyana onder leiding van Babak Goudarzi van Topaz Karate wederom goud te behalen in een enorm sterk deelnemersveld.

Vanesca Nortan behaalde zowel zilver als brons in haar klasse. Ruben van der Ploeg en Dion Hoeksema behaalden beiden een mooie vierde plaats, maar net naast het podium. Maar dit is een heel mooi resultaat op dit zware toernooi. We hebben twee toernooien gehad en daarbij zijn vier podiumplaatsen behaald en daar ben ik enorm trots, aldus Babak Goudarzi van Topaz Karate.Ik verheug me op de resultaten en de toekomst van deze talentvolle sporters.

Topaz Karate Academy is sinds 1 september dit jaar gestart bij de Korte Sport- Gezondheidsinstituut. Vanaf 5 jaar is iedereen welkom om karate te komen leren, en uiteraard kunnen geïnteresseerden vrijblijvend aan een proefles meedoen. Mensen die nieuwsgierig zijn wat karate nu precies is, kunnen gerust een keer komen meetrainen bij Korte Sport- Gezondheidsinstituut in Hoogvliet.

Voor meer informatie over karate of de sportschool kijk op de website: www.iamtopaz.nl

Bron: De Botlek

Topaz Karate boekt eerste succes in Luxemburg

Topaz Karate boekt eerste succes in Luxemburg

Foto: PR

Luxemburg/Hoogvliet - Tatyana Izelaar en Dion Hoeksema hebben het goed gedaan op de Lion Cup in Luxemburg afgelopen weekend. Dit traditioneel zwaar bezette toernooi geldt ook als meetmoment voor vele teams om voor de aankomende EK's en WK's punten te pakken. Iedereen wil dus pieken op dit toernooi.

Dit weekend waren Dion en Tatyana aanwezig op de Lion Cup onder leiding van Babak Goudarzi. Beide deelnemers kwamen uit op het onderdeel Kumite. Dion eindigde als 4e in een zeer sterke poule. Tatyana behaalde heel knap GOUD in haar categorie -59 kg. Babak: 'Tatyana werkt ontzettend hard, ik ben zo ontzettend trots op dit resultaat!'

Zowel Dion als Tatyana zullen eind oktober ook in actie komen op de Wereldkampioenschappen voor Jeugd onder de 21 op Tenerife. Zij zijn eerder dit jaar al geselecteerd voor deelname aan dit kampioenschap en zijn beiden lid van de Nederlandse selectie. Tatyana traint dagelijks met haar coach om zich goed voor te bereiden. Dion is lid van een andere karate vereniging maar traint daarnaast al anderhalf jaar met Babak en heeft al vele mooie resultaten mogen boeken door deze effectieve aanpak.

Babak Goudarzi is 1 september gestart met karatelessen bij de Korte- Sport en Gezondheidsinstituut. Wil je ook een keer mee trainen? Je bent van harte welkom, wie weet schuilt er in jou ook wel een kampioen. Kijk voor meer info op www.iamtopaz.nl

Bron: Weekbladhoogvliet.nl

 

Babak traint toekomstige Olympiërs

Babak traint toekomstige Olympiërs

Babak Goudarzi opent gepassioneerde karateschool voor nieuw Olympisch talent

Hoogvlieter van de week Babak Gourdazi heeft maar één passie: Met karate medailles binnenhalen voor Nederland tijdens de Olympische spelen van 2020 in Tokyo. Karate zal voor het eerst als Olympische sport haar opwachting maken en Babak geeft zijn kennis en vooral diepgewortelde passie door aan nieuw talent. "Om echt iets voor Nederland terug te kunnen doen." Daarom is Babak Hoogvlieter van de week.

Hoogvliet - Van oorsprong uit Iran, kwam Babak Goudarzi zo'n twee jaar geleden naar Nederland. Hij had niets maar wilde echt iets betekenen. In deze jaren heeft hij vrijwillig karateles gegeven aan zowel kinderen als volwassenen in de regio. Op zijn zestiende is hij begonnen met karate en met zijn achttiende al uitkomende voor het nationale team van Iran. Zijn passie voor karate zit heel diep.

Als jonge puber wilde hij heel graag deze vechtsport beoefenen maar zijn vader stond hier niet achter, hij wilde niet dat hij ging vechten. Hierdoor heeft hij het langere tijd stilgehouden voordat zijn vader er per ongeluk achter kwam dat zijn zoon succesvol was in karate. "Er hing een banner met "Gefeliciteerd met lidworden van het nationale team naast mijn huis." Toen kon hij het niet meer geheimhouden. Hij mocht gehoor geven aan zijn passie: "Mijn vader en moeder stonden altijd achter me."

"Mijn eerste nationale medaille was met negentien jaar."

Babak is tweevoudig wereldkampioen en wil dan ook echt een medaille binnenhalen voor Nederland. Op achttienjarige leeftijd begon hij met professioneel karate. Hij vertrok twee keer per maand voor speciale trainingen in een andere stad. Deze reis duurde 24 uur met de bus, waarna hij twee dagen trainde en dan weer naar huis ging. Het leven in Teheran waar hij toen leefde, vormden zware omstandigheden, toch trainde hij daar drie keer per dag om zichzelf te verbeteren en zijn enthousiasme te stillen.
Al dat trainen wierp zijn vruchten af: "Mijn eerste nationale medaille behaalde ik toen ik negentien jaar was." Nu zijn vijf van zijn studenten in Iran wereldkampioen en komen mensen uit de hele wereld naar Babak toe om met hem te trainen. Zijn droom om nieuwe talenten klaar te stomen voor de Olypmische spelen in 2020 is dan ook zeer realistisch. Met zijn bijzondere persoonlijke aanpak waarin hij het uiterste van zijn leerlingen verwacht, maar ook hun werkelijke capaciteiten ziet, maken hem een sensei die met hart en ziel te werk gaat.

"Altijd ben ik dankbaar"

Babak wil heel graag voor Nederland en de Nederlandse regering iets terug doen. Dit is zijn passie en zijn manier om iets aan de Nederlandse samenleving terug te kunnen geven. "Altijd ben ik dankbaar." Hij is dankbaar hoe Nederland hem opgevangen heeft na zijn vertrek uit Iran. Nu wil hij deze ervaring teruggeven aan de mensen in Nederland. Karate is namelijk niet zomaar een vechtsport. Het is een combinatie van verdediging en krachtsport, maar daagt je ook uit om goed na te denken en je leert jezelf bewust te uiten. Je kunt er veel energie in kwijt en je krijgt er weer een hoop voor terug. In 2020 zien wij Babak met zijn (nu nog onbekende) talenten op de Olympische spelen.

Meer informatie

Topaz karate is gevestigd aan de Middenbaan-Zuid 402 in Hoogvliet. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de karateschool: www.iamtopaz.nl. Ook kunnen zij voor informatieaanvraag een e-mail sturen naar het e-mailadres: info@Iamtopaz.nl.

Bron: De Botlek

Olympisch karate nu ook in Hoogvliet

Olympisch karate nu ook in Hoogvliet

Olympisch karate nu ook in Hoogvliet.

Al zo’n 60 jaar inmiddels komen er olympisch judoka’s uit Hoogvliet. 60 jaar geleden was het Chris de korte die ,et zijn judo school “de Korte sport- en gezondheidsinstituut’’ jaren vele Olympische medailles waren er voor Angelique Series en Mark Huizinga.de  afgelopen olympische spelen wist judocoach Mark van der ham het stukje over te nemen. Anicka van emden won brons is Rio de Janeiro.

Op de volgende olympisch spelen in Tokio is het voor eerst ook karate een olympisch onderdeel.

Babak Goudarzi zal vanuit de sportzalen van het de Korte sport- en gezondheidsinstituut gaan werken met TOPAZ Karate aan zijn doel: de olympisch spelen in Tokio 2020.

Daarmee heeft Hoogvliet een unieke vechtsportplek.

Waar Olympisch krachten worden gebundeld! op jonge leeftijd is een keuze maken moeilijk, nu hoeft de Hoogvliets  jeugd  niet te kiezen.

De eerste paar jaar is de opleiding breed met judo en karate, waarna de specialisatie op latere leeftijd gemaakt kan worden.

Laatste trainingsfase met Babak Goudarzi

Laatste trainingsfase met Babak Goudarzi

 

Er wordt hard getraind voor de Southeast Asian Games.

Laatste trainingsfase met Babak Goudarzi

 
 
REGIO - Het National Karatedo team uit de Filipijnen komt speciaal naar Europa voor de laatste trainingsfase voor de 29e Southeast Asian (SEA) Games volgende maand in Kuala Lumpur, Malaysia. Deze topsporters worden verwelkomd bij De Korte Sport- & Gezondheidsinstituut en getraind door Poortugaaler Babak Goudarzi.

De karateka's zullen een drie weekse trainingssessie doorlopen in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland.
Drie dagen zullen zij trainen onder leiding van de in Poortugaal woonachtige Babak Goudarzi, Wereldkampioen Karate, zwarte band 5e dan en voormalig coach van het nationale Iraanse team. Bij deze bijzondere gelegenheid zullen ook vele Nederlandse karateka's aanwezig zijn.
Ieder jaar reist dit team speciaal af naar Nederland om met Babak Goudarzi te kunnen trainen.
Karateka's Mae Soriano, Miyuki Tacay, John Paul Bejar, Rexor Tacay, John Micahel Vincent Badil, Engene Stoner Dagohoy, Jayson Ramil Macaalay, Carmelo Patricio Jr., OJ Delos Santos, Sharief Afif, Erica Samonte, and Kimverly Madrona zullen aanwezig zijn bij dit trainingskamp.
Het nationale team staat onder leiding van coach Ali Parvinfar en assistent Ireneo Soriano Jr. Dit evenement zal zeker een vervolg krijgen.
Babak wil graag de inwoners van Hoogvliet maar ook alle andere geïnteresseerden laten kennismaken met karate. Karate is zijn passie en hij wil graag mensen samenbrengen, aanzetten tot sporten en natuurlijk het Nederlandse karate naar een hoger niveau brengen.
In 2020 zal karate voor het eerst als Olympische Sport op de agenda staan. Een Olympische medaille is voor Babak als trainer natuurlijk het ultieme doel.

Bron: De Schakel

Babak Goudarzi ontvangt karateka’s uit Filipijnen

 
Het National Karatedo team uit de Filipijnen trainde drie dagen onder leiding van Babak Goudarzi, wereldkampioen karate.

Het National Karatedo team uit de Filipijnen trainde drie dagen onder leiding van Babak Goudarzi, wereldkampioen karate. (Foto: Saeid Rasouli)

Babak Goudarzi ontvangt karateka's uit Filipijnen

 
 
 
 
Hoogvliet - Het National Karatedo team uit de Filipijnen is naar Europa gekomen voor de laatste trainingsfase voor de 29e Southeast Asian (SEA) Games volgende maand in Kuala Lumpur, Malaysia. Tot dinsdag 1 augustus 2017 waren de karateka's te gast bij De Korte Sport- & Gezondheidsinstituut.

De Filipijnse sporters zijn voor een drieweekse trainingsstage in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. "Hoe bijzonder is het dan dat ook Hoogvliet deze topsporters mag verwelkomen", vertellen de organisatoren. "Zij trainden drie dagen onder leiding van Babak Goudarzi, wereldkampioen karate, zwarte band 5e dan en voormalig coach van het nationale Iraanse team."

Ieder jaar naar Nederland

Babak Goudarzi zorgde ervoor dat er ook veel Nederlandse karateka's bij de trainingen aanwezig waren. "Het National Karatedo team uit de Filipijnen reist ieder jaar speciaal af naar Nederland om met Babak Goudarzi te kunnen trainen."

Team

Het team dat volgende maand in Maleisië in het strijdperk treedt bestaat uit Mae Soriano, Miyuki Tacay, John Paul Bejar, Rexor Tacay, John Micahel Vincent Badil, Engene Stoner Dagohoy, Jayson Ramil Macaalay, Carmelo Patricio Jr., OJ Delos Santos, Sharief Afif, Erica Samonte, and Kimverly Madrona. Coach Ali Parvinfar en assistent Ireneo Soriano Jr. begeleiden de nationale ploeg.

Kennismaken met karate

Babak Goufdarzi vertelt dat dit evenement zeker een vervolg krijgt. "Ik wil de inwoners van Hoogvliet maar ook alle andere geïnteresseerden laten kennismaken met karate. Karate is mijn passie en ik wil graag mensen samenbrengen, aanzetten tot sporten en natuurlijk het Nederlandse karate naar een hoger niveau brengen."

Eigen karateschool

Om zijn woorden kracht bij te zetten, start Babak Goudarzi vanaf 1 september in het pand van De Korte een eigen karateschool. En omdat in 2020 karate voor het eerst als Olympische Sport op de agenda staat, is het ultieme doel van trainer Babak een Olympische medaille voor een van zijn pupillen.

Bron:De Botlek